Početna

RESTORAN SANTA CROCE ROVINJ, HRVATSKA - DOBRODOŠLI

 
Restoran Santa Croce smješten je u starogradskoj jezgi Rovinja koja predstavlja jednu od najslikovitijih i najčudesnijih starih gradova na Jadranu. Upravo se u ulici Sv.Križa smijestio i restoran Santa Croce. To je ulica kojom se najljepšim putem, onim uz more stiže do vrha grada, do velebne barokne crkve Sv.Eufemije. Na samom vrhu crkvenog zvonika smjestila se zaštitnica grada Sv.Eufemija i bdije nad svojim gradom sa kojim je neraskidivo vezana bas kao i s ulicom Sv.Križa. Legenda kazuje da je upravo tu, u ulici Sv.Križa, podno crkvice Sv.Križa davne 800-te godine doplutao kameni sarkofag u kojemu se nalazilo tijelo Sv.Eufemije.

 

 

 

RESTORAN ROVINJ - Stari grad Rovinj

Restoran Santa Croce vrhunski je restoran smješten u ulici Sveti Križ 11 u starom dijelu grada Rovinja, grada na zapadnoj obali Istre. U restoranu Santa Croce radi osoblje s višegodišnjim iskustvom koje će Vaše povjerenje opravdati vrhunskim kulinarskim trendovima. Poseban naglasak stavljamo na spravljanje autohtonih istarskih i mediteranskih jela, te nacionalnih i internacionalnih jela koje možete upotpuniti s bogatom ponudom istarskih i hrvatskih vina.   karta lokacije

Mogućnost plaćanja karticama: Visa, Maestro, Diners, Amex

 

 

O restoranu

RESTORAN SANTA CROCE - VIŠE O NAMA

Restoran Santa Croce smješten u starogradskoj jezgri Rovinja, u jednoj od najznačajnijih i najljepših ulica starog grada, već je odabirom lokacije odredio svoju iskonsku povezanost sa tradicijom i prošlošću Rovinja. Prelijepa tarasa sa 40 sjedećih mjesta, smještena na gradskom trgu Sv.Barnabe pružit će vam užitak konzumacije jela i pića na otvorenom uz povijesnu kulicu staroga grada. Za hladnijeg vremena ili ako imate želju uživati u intimi ukusno uređenog unutarnjeg ambijenta tradicionalne višestoljetne kuće, zatražite svoje mjesto u unutrašnjem dijelu restorana sa 30-ak sjedećih mjesta. Rovinj je, naime, od davnina mjesto koje je neraskidivo vezano uz more i gotovo je svaka obitelj živjela od mora i ribarstva. Vlasnici restorana, obitelj Cerin, unijeli su u tradicionalna rovinjska jela i mediteranske okuse inovativni pristup pripreme i serviranja jela. Restoran Santa Croce na prvo mjesto uz poštovanje tradicije u suvremenoj, kreativnoj interpretaciji, svakako postavlja svježinu i kvalitetu autohtonih namjernica pažljivo odabranih od najboljih provjerenih lokalnih proizvođača. Odlika vlasnika restorana i njegove obitelji je vedrina, optimizam i ljubav prema svom poslu stoga ćete se u restoranu Santa Croce osjećati opušteno,ugodno i uvijek dobro primljeni uz srdačan osmjeh. karta lokacije

Istarski gurmanski vodič uvrstio nas je u 100 najboljih restorana.

Interijer restorana Santa Croce Rovinj      Interijer restorana Santa Croce Rovinj      Interijer restorana Santa Croce Rovinj      Interijer restorana Santa Croce Rovinj

Interijer restorana Santa Croce Rovinj      Interijer restorana Santa Croce Rovinj      Interijer restorana Santa Croce Rovinj      Interijer restorana Santa Croce Rovinj

O nama govore i drugi:

JUTARNJI LIST
TRIPADVISOR

Izbor iz menu-a

Menu (jelovnik) je podložan promjenama poštujući pri tom redovnu prirodnu smjenu sezonskih namirnica, a vinska se karta kontinuirano nadopunjuje vrhunskim vinima hrvatskog podneblja.

PONUDE ZA GRUPE
Rado ćemo naša vrata otvoriti i manjim grupama. Bilo da slavite rođendane, zaruke, obljetnice, promocije ili vodite poslovne partnere na poslovni ručak ili se tek želite opustiti u društvu odabranih prijatelja, obratite nam se i kreirati ćemo ponudu i menu samo za Vas. Vaš restoran Santa Croce.

Jela i vina

Restoran Santa Croce nudi Vam širok izbor autohtonih istarskih specijaliteta pripremanih prema izvornim receptima istarske kuhinje. Neka od jela koja se nalaze u našoj stalnoj ponudi su:

 

 

Ponuda izdvojenih jela: Carpacio od ribe, bakalar na bijelo, rižot sa dimljenim plodovima mora, tjestenina sa šparugama i škampima, tjestenina sa tartufima, tuna sa sezamom, riba sa tartufima, filet ribe sa maslinama, filet ribe u naranči samo su neka od jela koje nudimo našim gostima.


Posebno predstavljamo specijalitet restorana:
Pljukanci s vrganjima i škampima - Riba u umaku od koromača

Karta lokacije

 
 
KARTA LOKACIJE - Restoran Santa Croce
Svetog Križa 11 Rovinj 52210 Hrvatska
+385 52 842 240
+385 91 272 72 26
 

Restoran Santa Croce smješten je u starom djelu grada Rovinja na trgu "Sv.Barnabe" uz obalu grada. Uz izvorno uređen interijer, restoran posjeduje i ljetnu terasu sa 40 sjedećih mjesta smještenu na povijesno očuvanom gradskom trgu. Ugođaj restorana Santa Croce pružit će vam užitak konzumacije jela i pića na otvorenom uz povijesnu kulu staroga grada Rovinja. Doživite okus istarske i internacionalne gastronomske ponude uz izbor vrhunskih hrvatskih vina.

Galerija

GALERIJA SLIKA RESTORAN SANTA CROCE

Restoran Santa Croce smješten je u starom djelu grada rovinja, a uz raskošno uređenu unutrašnjost raspolaže i sa ljetnom terasom na trgu uz obalu grada. Uživajte u ponudi našeg restorana i doživite istarsku gastronomiju u izvornom okruženju restorana Santa Croce i posjetite nas. Vaš restoran Santa Croce.

Odaberite jezik:

Croatian Chinese (Simplified) Czech Danish English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish Swedish