Dobrodošli u Restoran Santa Croce Rovinj

U starogradskoj jezgri grada Rovinja u ulici Sv.Križa možete uživati uz vrhunsku gastronomsku ponudu restorana Santa Croce.

Istarska Gastronomija i restoran Santa Croce

Okusite tradicionalna jela Istre i Mediterana, uz ponudu vrhunskih hrvatskih vina u izvornom ambijentu restorana Santa Croce

ČAROLIJA ISTRE NA TANJURU - Posebno predstavljamo specijalitet restorana:

Pljukanci s vrganjima i škampima - Riba u umaku od koromača

Restoran Santa Croce nudi Vam širok izbor autohtonih istarskih specijaliteta:

Carpacio od ribe, bakalar na bijelo, rižot sa dimljenim plodovima mora, tjestenina sa šparugama i škampima, tjestenina sa tartufima, tuna sa sezamom, riba sa tartufima, filet ribe sa maslinama, filet ribe u naranči samo su neka od jela koje nudimo našim gostima.

Prekrasno uređen interijer restorana uz veliku terasu na trgu Sv.Barnabe

Restoran Santa Croce smješten je na samoj obali grada Rovinja u izvornom staroistarskom okruženju. Uz prekrasno uređenu ponudu interijera restorana, uživajte i na terasi smještenoj na samom trgu Sv.Barnabe

OKUS ISTRE I MEDITERANA - GASTRONOMSKA ČAROLIJA U SRCU ROVINJA

Svakodnevna ponuda svježih ribljih specijaliteta po izvornim staroistarskim receptima upravo stvaraju čaroliju okusa Istre i Mediterana.

MESNE DELICIJE DOMAĆE I INTERNACIONALNE KUHINJE

Upravo uz specifične delicije autohtone istarske kuhinje specifične po jelima podnedblja (jela sa istarskim tartufima, pršutom, sirom...), možete uživati i u raznovrsnoj ponudi internacionalnih jela.

RESTORAN SANTA CROCE NUDI VAM VRHUNSKU PONUDU ISTARSKE AUTOHTONE KUHINJE NA SAMOJ OBALI GRADA ROVINJA U IZVORNOM STAROISTARSKOM OKRUŽENJU, UZ PONUDU VRHUNSKIH AUTOHTONIH ISTARSKIH VINA

Još otkad su stari Grci u suradnji s Feničanima Histrima podarili vinovu lozu, ona se brzo rasprostranila na izrazito podatnom tlu i u vrlo kratkom razdoblju postala dominantnom poljoprivrednom kulturom regije.
I danas se Istra percipira kao pretežno vinska regija s nekoliko zaštićenih autohtonih sorti, od kojih su najpoznatije malvazija (bijelo vino) i teran (crno vino). Prihvaćanje tržišne ekonomije i privatnog poduzetništva odrazilo se više nego pozitivno na kvalitetu enološke infrastrukture i broj kvalitetnih vinara suvremene proizvodne orijentacije te na sve veću kvalitetu samih vina od kojih mnoga nose etiketu „vrhunska“.

Istarska kuhinja - gastronomija povjesnih razmjera
Slijedom takvoga razvojnog usmjerenja, tijekom posljednja dva desetljeća znatno se povećao broj osebujnih mjesta (konoba i restorana) s jedinstvenim ozračjem i vrhunskom (autohtonom) gastronomskom ponudom i izvrsnim vinima. Istra danas obiluje takvim mjestima. Od svjetski poznatih gastronomskih aduta kojima se Istra može pohvaliti prvo mjesto svakako zauzima kralj suhomesnatih delicija, njegovo veličanstvo pršut. Premda njegovo podrijetlo nije isključivo vezano uz tu regiju, tradicionalni istarski pršut (sušen na buri od jedne do tri godine), jedinstven po svojem specifičnom slatkastom okusu, pripada u sam svjetski vrh. Tu je i izvrstan ovčji sir koji u kombinaciji s pršutom čini tipično istarsko predjelo.

Za pršutom i sirom ne zaostaju ni ostali mnogobrojni mesni i riblji specijaliteti koji se u većini slučajeva na „živoj vatri“ pripremaju pred očima samih gostiju. Istarska supa jedan je od onih posve autohtonih istarskih specijaliteta koji svojim nesvakidašnjim okusom i jačinom nerijetko obaraju s nogu, ali i neodoljivo privlače. Rijetko koje nepce može odoljeti kombinaciji autohtonoga crnog vina, maslinova ulja, šećera, prepečenog kruha i papra koja se pije iz jedinstvenih keramičkih posuda tipičnih za to područje - bukaleta.

Istarski tartuf
U delicije koje su prava rijetkost u svijetu svakako se ubraja i istarski tartuf, iznimno cijenjena i skupa vrsta aromatične gljive krumpirasta izgleda, koja raste pod zemljom i koja se iskopava uz pomoć posebno obučenih pasa. Tartuf raste samo na tri mjesta u svijetu - jedno od njih je unutrašnjost Istre.
Istarska maslina i vino
Po slavnoj tradiciji, količini i rasprostranjenosti nasada čiji se broj iz dana u dan povećava, rame uz rame vinovoj lozi, ljupko i nepokolebivo stoljećima stoji kraljica maslina. Ta diljem svijeta iznimno cijenjena biljka, osobito kada je riječ o njezinu plodu i završnom proizvodu maslinovu ulju, najjača je istarska gastronomska robna marka. O neprijepornoj kakvoći istarskoga maslinova ulja, prepoznatljivog po izrazito blagom i čistom, cvjetnom okusu, među ljubiteljima diljem svijeta više nema dvojbi.

Istarska kuhinja... to je susret civilizacija: Mediterana i srednjeeuropskih prostora. U svemu su najprepoznatljivije odlike primorske i kontinentalne kuhinje: ribe, rakovi i školjke priređeni na razne načine; tjestenina (fuži, njoki, lazanje, pasutice...) s plodovima mora, umacima od divljači; pršut, kobasice i zarebnjak (ombolo), kiseli kupus, palenta... U nepresušnim varijantama, razni vidovi maneštre (minestrone) upotpunjuju dio glavnih osobitosti.


Odaberite jezik:

Croatian Chinese (Simplified) Czech Danish English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish Swedish